نمونه فصل چهارم پایان نامه در مدیریت

فهرست مطالب

نمونه فصل چهارم پایان نامه در مدیریت به شما کمک می کند تا با یک مثال ملموس صفر تا صد این فصل را باهم مرور کنیم و به دغدغه های شما پاسخ داده شود. در یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در تمامی پایان‌نامه‌ها، مربوط به تحلیل یافته‌های پژوهش است که در فصل چهارم پایان‌نامه گنجانده می‌شود. اما قبل از اینکه درخصوص نمونه فصل چهارم پایان‌نامه رشته مدیریت صحبت کنیم بهتر است توضیح مختصری در مورد تمامی فصل‌های پایان‌نامه کارشناسی ارشد در رشته مدیریت بدهیم. سپس به طور اختصاصی در مورد این فصل توضیحاتی را بیان می‌کنیم و در ادامه نمونه‌ فصل چهارم در رشته مدیریت را برای شما پژوهشگران محترم، جهت آشنایی بیشتر ارائه می‌دهیم.

نحوه نگارش در رشته مدیریت به این صورت است که قبل از اینکه بخواهید شروع به نوشتن پایان‌نامه کنید باید دستورالعمل نحوه نگارش مربوط به دانشگاه محل تحصیل خود را تهیه کنید و براساس آن شروع به نوشتن کنید. اما معمولا ساختار کلی نحوه نگارش فصول پایان‌نامه به شرح زیر است.

فصل اول پایان‌نامه مدیریت

در واقع فصل اول پژوهش، همان مطالب پروپوزال است که به صورت گسترده‌تری ذکر می‌شود. ابتدای فصل اول با مقدمه‌ای شروع می‌شود که در آن، در مورد موضوع پژوهش و موضوعاتی که در ادامه فصل اول قرار هست، در مورد آن‌ها صحبت کنیم، مطالبی بیان می‌شود. پس از آن در طرح مساله، به جزییات مساله پژوهش پرداخته می‌شود و در این قسمت می‌گوییم که چرا مساله پژوهش ما اهمیت دارد؟ و دقیقا در چه حوزه و برای چه کسانی انجام می‌شود؟

در ادامه اهمیت و ضرورت پژوهش بیان می‌شود. در اهمیت پژوهش به این موضوع می‌پردازیم که پژوهش ما چه اهمیتی دارد؟ و در ضرورت پژوهش این موضوع را بررسی می‌کنیم که اگر این پژوهش انجام نشود چه ضررهای احتمالی گریبان جامعه مورد بررسی را می‌گیرد؟

پس از موارد گفته شده، سوال‌های اصلی و فرعی، اهداف اصلی و فرعی و در صورت وجود فرضیه، فرضیات بیان می‌شود. در نهایت متغیرهای پژوهش تعریف می‌شود و فصل اول خاتمه می‌یابد.

فصل دوم پایان‌نامه مدیریت

فصل دوم پایان‌نامه، نیز مانند فصل اول مقدمه‌ای کوتاه دارد. شاید فصل دوم، از لحاظ تعداد صفحات پایان‌نامه مدیریت، بیشترین تعداد صفحات را داشته باشد که در آن پیشینه‌های داخلی و خارجی پژوهش بررسی  و مبانی نظری تحقیق بیان می‌شود. مبانی نظری پژوهش در رشته مدیریت با توجه به عنوان پژوهش موضوعات متفاوتی را دربرمی‌گیرد که باید با توجه به متغیرهای پژوهش، مقالات داخلی و خارجی معتبر را مطالعه کنید و نظریات و تعاریف مربوطه را در این فصل جای دهید.

همچنین در این فصل مدل مفهومی پژوهش و چارچوب نظری که برای پژوهش درنظر گرفته شده ذکر می‌شود.

فصل سوم پایان‌نامه مدیریت

فصل سوم پایان‌نامه مربوط به روش‌شناسی پژوهش می‌شود. در واقع این فصل مقدمه‌ای برای انجام فصل چهارم است. در ابتدای فصل مانند سایر فصول مقدمه‌ای کوتاه پیش‌رو داریم و پس از آن نوع طرح پژوهش، جامعه آماری، حجم نمونه و روش تعیین آن با توجه به روش پژوهش را باید بیان کنیم. این بخش تا حدودی در پروپوزال مشخص شده است. اگر در زمان تنظیم پروپوزال از یک متخصص آمار مشاوره نگرفته‌اید، هم اکنون تا دیر نشده وقت آن است که با یک متخصص آمار مشورت کنید. مبادا روش تعیین حجم نمونه و یا روش پژوهش را درست انتخاب نکرده‌اید و زمانی که پرسشنامه‌ها را تکمیل کردید متوجه شوید، چراکه زحمت خود را چندین برابر می‌کنید. پس به این نکته توجه کنید:

حتما در زمان تنظیم پرسشنامه، روش پژوهش و حجم نمونه با یک متخصص آمار مشورت کنید.

در انتهای فصل سوم، ابزار پژوهش و روش جمع‌آوری اطلاعات، روایی و پایایی، روش انجام پژوهش و روش تجزیه و تحلیل داده‌ها مشخص می‌شود.

فصل چهارم پایان‌نامه مدیریت

در رشته مدیریت، مهم‌ترین فصل پایان‌نامه، فصل چهارم است. زیرا که در فصل چهارم به تجزیه و تحلیل یافته‌ها پرداخته می‌شود. در واقع پس از جمع‌آوری داد‌ها، باید براساس سوالات و فرضیات پژوهش، داده‌ها را تحلیل کنیم. در رشته مدیریت، نوع پژوهش اغلب از نوع کمی است. اگر پژوهش از نوع بررسی تاثیر، ارتباط و رابطه بین متغیرها و … باشد، پژوهش از نوع کمی است. در اکثر موارد برای انجام تحلیل داده‌ها در رشته  مدیریت از نرم‌افزار SPSS، AMOS، Lisrel و SmartPLS استفاده می‌شود.

تحلیل آماری داده‌ها با SPSS در رشته مدیریت

یکی از معروف‌ترین و مهم‌ترین نرم‌افزارها جهت تحلیل داده‌ها در رشته مدیریت، نرم‌افزار SPSS است. پژوهشگران با استفاده از نرم‌افزار SPSS می‌توانند انواع آزمون‌های آماری، جداول توصیفی، نمودارهای مربوطه و … را انجام دهند. فرض کنید می‌خواهیم در یک سازمان وضعیت موجود و مطلوب را با بررسی و با هم مقایسه کنیم، آنگاه از نرم‌افزار SPSS استفاده می‌کنیم.

نرم افزار SPSS یکی از مهم ترین نرم افزار های حوره آماری اگر می خواهید این نرم افزار را کامل یادبگیرید، با دوره آموزشی SPSS فقط چند ساعت با حرفه ای شدن در این حوزه فاصله دارید. برای دریافت دوره آموزشی SPSS اینجا کلیک کنید.

تحلیل آماری داده‌ها با AMOS، Lisrel و SmartPLS در رشته مدیریت

در صورتی که بخواهیم روابط بین متغیرها را به طور همزمان بررسی کنیم از مدلسازی معادلات ساختاری استفاده می‌کنیم. استفاده از این روش، به ویژه زمانی مفید است که یک متغیر وابسته در روابط وابستگی بعدی تبدیل به یک متغیر مستقل می شود. این مجموعه روابط، اساس مدل یابی معادلات ساختاری را تشکیل می دهد و با توجه به نوع پرسشنامه، حجم نمونه، مدل مفهومی پژوهش و … از یکی از نرم‌افزارهای AMOS، Lisrel و SmartPLS  استفاده می‌کنیم.

برای استفاده از نوع نرم‌افزار حتما با یک متخصص آماری مشورت کنید. زیرا پیش‌فرض‌های مورد استفاده برای یک نرم‌افزار باید برقرار باشد. با استفاده از نرم‌افزارهای فوق، تحلیل عاملی تاییدی، تحلیل مسیر، برازش مدل اندازه‌گیری، برازش مدل ساختاری و برازش مدل کلی انجام می‌شود. به عنوان مثال فرض کنید می‌خواهیم تاثیر ویژگی‌های شخصیتی مدیران را بر عملکرد کارکنان زیر مجموعه بسنجیم، آنگاه از مدلسازی معادلات ساختاری استفاده می‌کنیم.

پس از انجام آزمون‌های آماری مرتبط با فرضیات پژوهش، برای نوشتن فصل چهارم رشته مدیریت ابتدا باید مقدمه‌ای نوشته شود که در آن توضیحات مختصری که در فصل چهارم قرار است در مورد آن صحبت شود نوشته می‌شود. سپس یافته‌های جمعیت‌شناختی و آمار توصیفی با استفاده از جداول و نمودارهای مربوطه بیان می‌شود و پس از آن یافته‌های استنباطی و آزمون‌های انجام شده با استفاده از نمودار و جداول ذکر می‌شود و در نهایت فرضیات و یا سوالات پژوهش بررسی می‌شود.

نمونه ملموس و کاربردی فصل چهارم پایان‌نامه مدیریت

فرض کنید می‌خواهیم پژوهشی را با عنوان “بررسی عوامل مؤثر بر استفاده از شبکه اجتماعی و تأثیر آن بر نتایج عملکرد سازمان” انجام دهیم. در ابتدا گزينه‌هاي هر سوال را كه به صورت طيف ليكرت هستند، امتيازبندي مي‌کنيم. به این صورت که کاملا موافقم = 5، موافقم = 4، نظری ندارم = 3، مخالفم = 2، کاملا مخالفم = 1 كدگذاري مي‌گردد. اكنون داده‌هاي کیفی تبديل به اعداد مي‌شوند و از آن‌جايي كه هر شاخص برگرفته از برآيند چند سوال پرسشنامه است، میانگین امتيازات سوالات مرتبط را كه به شيوه فوق كدگذاري شده اند، محاسبه مي‌نماييم. بدين ترتيب به يك رشته از اعداد مي‌رسيم.

در ابتدای فصل به منظور توصیف داده‌ها از روش‌های آمار توصیفی شامل آماره‌های فراوانی، میانگین و انحراف معیار بهره بردیم. سپس جهت استفاده از آزمون آماری مناسب برای بررسی فرضیات پژوهش، در ابتدا نرمال بودن توزیع داده‌ها با استفاده از آزمون کولموگروف اسمیرنف و مقادیر چولگی و کشیدگی مورد بررسی قرار گرفت. سپس برای بررسی مدل مفهومی پژوهش، تجزيه و تحليل مشاهدات و اطلاعات پژوهش و بررسي تاثير همزمان متغیرهای مدل، از مدلسازی معادلات ساختاري استفاده مي‌كنيم. ضمنا تحلیل با استفاده از نرم‌افزارهای تحلیل آماری SPSS22 و Smart PLS2 در سطح معناداری 0.05 انجام شده است.

آماره‌های فراوانی سوالات جمعیت‌شناختی

     اطلاعات دموگرافیک این پژوهش شامل جنسيت، سن و میزان تحصيلات مي‌باشد. در ادامه فراواني و درصد مربوط به اطلاعات جمعيت شناختي پاسخگويان در بخش‌هاي مختلف آمده است.

جدول فراوانی اطلاعات جمعیت شناختی
جدول (1) توصیف پاسخگویان بر اساس متغیرهای دموگرافیک
 آماره‌های توصیفی مولفه‌های پژوهش:

     در جدول (2) آماره‌های توصیفی متغیرهای پژوهش شامل تعداد پاسخگویان، کمترین مقدار، بیشترین مقدار، میانگین و انحراف معیار گزارش شده است.

جدول آماره های توصیفی
آماره های توصیفی
تجزیه و تحلیل استنباطی یافته‌ها

     نقش آمار توصیفی در واقع، جمع‌آوری، خلاصه کردن و توصیف اطلاعات کمّی به دست‌آمده از نمونه‌ها یا جامعه‌ها است. اما محقق معمولا کار خود را با توصیف اطلاعات پایان نمی‌دهد، بلکه سعی می‌کند آنچه را که از بررسی گروه نمونه به دست آورده است به گروه‌های مشابه بزرگتر تعمیم دهد. از طرف دیگر در اغلب موارد مطالعه تمام اعضای یک جامعه ناممکن است. از اینرو محقق به شیوه‌هایی احتیاج دارد که بتواند با استفاده از آنها نتایج به دست‌آمده از مطالعه گروه‌های کوچک را به گروه‌های بزرگتر تعمیم دهد. به شیوه‌هایی که از طریق آنها ویژگی‌های گروه‌های بزرگ براساس اندازه‌گیری همان ویژگی‌ها در گروه‌های کوچک استنباط می‌شود آمار استنباطی گفته می‌شود.

  پیش از ارزیابی مدل ساختاری ارائه شده، لازم است معناداری وزن رگرسیونی (بار عاملی) سازه‌های مختلف پرسشنامه در پیش‌بینی گویه‌های مربوطه، بررسی شده تا از برازندگی مدل‌های اندازه‌گیری و قابل ­قبول بودن نشان‌گرهای آنها در اندازه‌گیری سازه‌ها اطمینان حاصل شود. این مهم، با استفاده از تکنیک تحلیل عاملی تأییدی(CFA) و نرم‌افزار Smart PLS به انجام رسید.

      با توجه به اینکه هدف نمونه ای که برای فصل چهارم پایان نامه رشته مدیریت انتخاب شده، “بررسی عوامل مؤثر بر استفاده از شبکه اجتماعی و تأثیر آن بر نتایج عملکرد سازمان” می باشد، بایستی آزمون نرمال بودن برای داده­های جمع ­آوری شده را انجام داد تا در بررسی فرضیات از آزمون مناسب استفاده نمود.

توزیع نرمال بدین معناست که توزیع متغیرها در دو طرف میانگین یکسان باشد به طوری که نمودار توزیع شکل زنگوله ای داشته باشد، اگر توزیع متغیرها نرمال نباشد، توزیع از حالت زنگوله ای خارج خواهد شد و به سمت چپ و یا راست میانگین متمایل می شود، زمانی که توزیع متغیرها نرمال است جهت آزمون فرضیات از آزمون­های پارامتریک استفاده می­شود و در غیر این صورت آزمونهای ناپارامتریک مورد استفاده قرار می گیرد. در تحلیل­ عاملی تأییدی در ابتدا بایستی از نرمال بودن داده‌های جمع­آوری شده اطمینان حاصل کرد.

 نرماليتي سوالات و مولفه‌های پرسشنامه (روش استنباطی: آزمون کلموگروف- اسمیرنف)
نتایج آزمون نرمالیتی
جدول (3) نتایج آزمون نرمالیتی برای مولفه‌های پرسشنامه

     با توجه به جدول (3)، با وجود اینکه مقادیر چولگی و کشیدگی برای تمام مولفه‌های پژوهش در بازه (2 و2-) قرار دارند، اما مقدار معنی‌داری آزمون کولموگروف اسمیرنوف برای اکثر مولفه‌ها کوچکتر از 0/05 می‌باشد. به عبارتی با توجه به این آزمون فرض نرمال بودن داده‌ها برای این مولفه‌ها تایید نمی‌شود. بنابراين براي بررسي فرضيات و برازش مدل مفهومي پژوهش از نرم افزار مدلسازی معادلات ساختاري اسمارت پي ال اس استفاده مي‌شود.

نمونه فصل چهارم پایان‌نامه در رشتخ مدیریت با نرم‌افزار PLS

بررسی برازش مدل پژوهش

      به منظور تجزیه و تحلیل داده‌های تحقیق، از روش دو مرحله ای هالاند (1999) برای مدل یابی به روش حداقل مربعات جزئی استفاده شده است .

در واقع جمیع محققان از یک چارچوب واحد برای برازش آزمون مدلسازی معادلات ساختاری واریانس محور یا همان روش حداقل مربعات جزئی پیروی نموده اند که عبارتند از:

  • ارزیابی مدل اندازه گیری (مدل بیرونی انعکاسی یا ترکیبی
  • آزمون مدل ساختاری (مدل درونی)
  • آزمون مدل کلی

ارزیابی مدل‌ اندازه‌گيري    

 براي بررسي برازش مدل‌هاي اندازه‌گيري سه معيار پايايي،‌ روايي همگرا و روايي واگرا استفاده مي‌شود.

مدل ضرايب استاندارد:
شکل مدل ضرایب
شکل (1) مدل ضرایب استاندارد

پايايي (Reliability) برای تخقیق در رشته مدیریت:

     پايايي يا قابليت اعتماد از سه طريق بررسي ضرايب بارهاي عاملي، ضرايب آلفاي کرونباخ و پايايي ترکيبي صورت مي‌پذيرد.

 ضرايب بارهاي عاملي در پایان نامه رشته مدیریت (Factor Loadings):

     بارهاي عاملي از طريق محاسبه مقدار همبستگي سوالات يک عامل با آن عامل محاسبه مي‌شوند که اگر اين مقدار برابر يا بيشتر از 4/0 شود، مويد اين مطلب است که واريانس بين عامل و سوالات آن از واريانس خطاي اندازه‌گيري آن عامل بيشتر بوده و پايايي در مورد آن مدل اندازه‌گيري قابل قبول است. در مدل تحقيق به بررسي ضرايب بارهاي عاملي هريک از سوال‌های مربوط به 6 عامل مي‌پردازيم:

نام متغیرسوالات پرسشنامهاستفاده از شبکه اجتماعی(Usage)اعتماد (Trust)تعامل (Int)عملکرد سازمان (Imp Info)سازگاری (Comp)اثربخشی هزینه (CE)
استفاده از شبکه اجتماعیسوال 10.7400.2330.1950.4230.4880.351
استفاده از شبکه اجتماعی سوال 20.7440.2370.2200.5590.4740.276
استفاده از شبکه اجتماعی سوال 30.7020.2010.0730.4100.3740.165
استفاده از شبکه اجتماعی سوال 40.4930.1940.1810.2060.3120.184
استفاده از شبکه اجتماعی سوال 50.6250.1420.3730.4430.5610.265
استفاده از شبکه اجتماعی سوال 60.5630.2990.1610.2970.2850.162
استفاده از شبکه اجتماعی سوال 70.7180.3240.0540.3490.4040.277
استفاده از شبکه اجتماعی سوال 80.6430.343-0.1010.2640.3470.270
استفاده از شبکه اجتماعی سوال 90.7480.3210.0530.4810.5810.353
استفاده از شبکه اجتماعی سوال 100.6410.3330.1850.5080.3810.234
استفاده از شبکه اجتماعی سوال 110.6540.4700.0750.5240.4230.321
استفاده از شبکه اجتماعی سوال 120.6800.3790.1850.5820.3790.276
استفاده از شبکه اجتماعی سوال 130.4570.424-0.1480.3880.1180.198
اعتمادسوال 140.3760.7670.2170.4190.2240.200
اعتماد سوال 150.3430.8010.1610.2240.0400.023
اعتماد سوال 160.3190.8290.1820.2710.255-0.092
اعتماد سوال 170.4200.7900.0600.2200.2540.085
تعاملسوال 180.1910.1680.9150.4600.3260.160
تعامل سوال 190.1040.0300.7060.3250.2810.196
تعامل سوال 200.1270.2400.7750.4680.2470.263
عملکرد سازمانسوال 210.3160.1420.5080.6000.2760.479
عملکرد سازمان سوال 220.3350.1770.4520.5830.2890.551
عملکرد سازمان سوال 230.5200.2980.2530.6920.3080.413
عملکرد سازمان سوال 240.4960.2330.2180.7020.3310.250
عملکرد سازمان سوال 250.2110.0480.3060.5870.1790.182
عملکرد سازمان سوال 260.3550.1500.4010.5860.2780.204
عملکرد سازمان سوال 270.4310.1670.3280.6370.3040.334
عملکرد سازمان سوال 280.3950.2390.1420.5760.2080.311
عملکرد سازمان سوال 290.3890.1180.2300.6580.3160.361
عملکرد سازمان سوال 300.3000.2620.3020.5450.3050.254
عملکرد سازمان سوال 310.5270.3510.3100.6800.4860.332
عملکرد سازمان سوال 320.4530.2770.3820.5720.5430.315
عملکرد سازمان سوال 330.3900.2520.4950.5800.5730.421
سازگاریسوال 340.5350.1360.2860.5020.8910.308
سازگاری سوال 350.4780.2980.3010.4820.8690.350
سازگاری سوال 360.6220.2310.3520.5770.9030.391
اثربخشی هزینهسوال 370.3270.0240.2490.4460.4020.889
اثربخشی هزینه سوال 380.4260.1500.1840.5130.3660.890
اثربخشی هزینه سوال 390.220-0.0340.1960.4270.1940.749
جدول (5) ضرایب بارهای عاملی

     مقدار ملاک براي مناسب بودن ضرايب بارهاي عاملي، 0/4 مي‌باشد. در جدول (5) ضرايب بارهاي عاملي مربوط به عامل‌هاي تحقيق از 0/4 بيشتر مي‌باشد. در صورتي که پس از اجراي مدل، به سوال‌هايي با بارهاي عاملي کمتر از 0/4 برخورد کنيم، مجبور به حذف آن سوال هستيم.

 آلفاي کرونباخ (Cronbach Alpha ) و پايايي ترکيبي (Composite Reliability) :

  بعد از سنجش بارهاي عاملي سوالات، نوبت به محاسبه و گزارش ضرايب آلفاي کرونباخ و پايايي ترکيبي عامل‌ها مي‌رسد. همان‌طور که در جدول (6) مشخص شده است، مقدار مربوط به اين معيارها يعني آلفاي کرونباخ و پايايي ترکيبي عامل‌های پژوهش در همه عامل‌ها بالاتر از 0/7 مي‌باشد که حاکي از پايايي مناسب مدل دارد.

  متغیرهای پژوهشآلفای کرونباخپایایی ترکیبی
1استفاده از شبکه اجتماعی0.8860.905
2اعتماد0.8090.874
3تعامل0.7270.843
4عملکرد سازمان0.8650.888
5سازگاری0.8660.918
6اثربخشی هزینه0.8070.882
جدول (6) مقادیر آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی متغیرهای پژوهش

روايي همگرا (Convergent Validity):

     با توجه به جدول (7) و روش فورنل و لارکر که مقدار مناسب براي AVE (Average Variance Extracted)  را 0/5 به بالا معرفي کرده‌اند، براي تمام متغيرهای تحقيق مقدار AVE بيشتر يا مساوي 0/5 مي‌باشد.

  متغیرهای پژوهشAVE
1استفاده از شبکه اجتماعی0.526
2اعتماد0.635
3تعامل0.645
4عملکرد سازمان0.581
5سازگاری0.788
6اثربخشی هزینه0.715
جدول (7) بررسی روایی همگرای متغیرهای پژوهش

     با توجه به اينکه مقدار مناسب براي آلفاي کرونباخ0/7، براي پايايي ترکيبي 0/7 و براي AVE،  0/5 مي‌باشد و تمامي معيارها در قسمت سنجش بارهاي عاملي مقدار مناسبي دارند، مي‌توان مناسب بودن وضعيت پايايي و روايي همگراي تحقيق را تاييد ساخت.

 روايي واگرا (Discriminant Validity):

     روايي واگرا سومين معيار بررسي برازش مدل‌هاي اندازه‌گيري است که دو موضوع را پوشش مي‌دهد:

     الف) مقايسه ميزان همبستگي بين سوال‌هاي يک عامل با آن عامل در مقابل همبستگي آن سوال‌ها با عامل‌هاي ديگر (Cross Loading).

     ب) مقايسه ميزان همبستگي يک عامل با سوال‌هايش در مقابل همبستگي آن عامل با ساير عامل‌ها.

نام متغیرسوالات پرسشنامهاستفاده از شبکه اجتماعی(Usage)اعتماد (Trust)تعامل (Int)عملکرد سازمان (Imp Info)سازگاری (Comp)اثربخشی هزینه (CE)
استفاده از شبکه اجتماعیسوال 10.7400.2330.1950.4230.4880.351
استفاده از شبکه اجتماعی سوال 20.7440.2370.2200.5590.4740.276
استفاده از شبکه اجتماعی سوال 30.7020.2010.0730.4100.3740.165
استفاده از شبکه اجتماعی سوال 40.4930.1940.1810.2060.3120.184
استفاده از شبکه اجتماعی سوال 50.6250.1420.3730.4430.5610.265
استفاده از شبکه اجتماعی سوال 60.5630.2990.1610.2970.2850.162
استفاده از شبکه اجتماعی سوال 70.7180.3240.0540.3490.4040.277
استفاده از شبکه اجتماعی سوال 80.6430.343-0.1010.2640.3470.270
استفاده از شبکه اجتماعی سوال 90.7480.3210.0530.4810.5810.353
استفاده از شبکه اجتماعی سوال 100.6410.3330.1850.5080.3810.234
استفاده از شبکه اجتماعی سوال 110.6540.4700.0750.5240.4230.321
استفاده از شبکه اجتماعی سوال 120.6800.3790.1850.5820.3790.276
استفاده از شبکه اجتماعی سوال 130.4570.424-0.1480.3880.1180.198
اعتمادسوال 140.3760.7670.2170.4190.2240.200
اعتماد سوال 150.3430.8010.1610.2240.0400.023
اعتماد سوال 160.3190.8290.1820.2710.255-0.092
اعتماد سوال 170.4200.7900.0600.2200.2540.085
تعاملسوال 180.1910.1680.9150.4600.3260.160
تعامل سوال 190.1040.0300.7060.3250.2810.196
تعامل سوال 200.1270.2400.7750.4680.2470.263
عملکرد سازمانسوال 210.3160.1420.5080.6000.2760.479
عملکرد سازمان سوال 220.3350.1770.4520.5830.2890.551
عملکرد سازمان سوال 230.5200.2980.2530.6920.3080.413
عملکرد سازمان سوال 240.4960.2330.2180.7020.3310.250
عملکرد سازمان سوال 250.2110.0480.3060.5870.1790.182
عملکرد سازمان سوال 260.3550.1500.4010.5860.2780.204
عملکرد سازمان سوال 270.4310.1670.3280.6370.3040.334
عملکرد سازمان سوال 280.3950.2390.1420.5760.2080.311
عملکرد سازمان سوال 290.3890.1180.2300.6580.3160.361
عملکرد سازمان سوال 300.3000.2620.3020.5450.3050.254
عملکرد سازمان سوال 310.5270.3510.3100.6800.4860.332
عملکرد سازمان سوال 320.4530.2770.3820.5720.5430.315
عملکرد سازمان سوال 330.3900.2520.4950.5800.5730.421
سازگاریسوال 340.5350.1360.2860.5020.8910.308
سازگاری سوال 350.4780.2980.3010.4820.8690.350
سازگاری سوال 360.6220.2310.3520.5770.9030.391
اثربخشی هزینهسوال 370.3270.0240.2490.4460.4020.889
اثربخشی هزینه سوال 380.4260.1500.1840.5130.3660.890
اثربخشی هزینه سوال 390.220-0.0340.1960.4270.1940.749
جدول (8) بررسی روایی واگرای متغیرهای تحقیق – روش الف

     همان‌طور که در جدول فوق مشاهده مي‌شود سوال‌هاي مربوط به هر عامل نسبت به خود آن عامل همبستگي بيشتري دارند تا نسبت به عامل‌هاي ديگر.

     ماتريس‌های زير ماتريس همبستگي عامل‌هاي تحقيق مي‌باشد:

 متغیرهای پژوهشاستفاده از شبکه اجتماعی(Usage)اعتماد (Trust)تعامل (Int)عملکرد سازمان (Imp Info)سازگاری (Comp)اثربخشی هزینه (CE)
1استفاده از شبکه اجتماعی1.000     
2اعتماد0.3961.000    
3تعامل0.5490.5901.000   
4عملکرد سازمان0.2430.3550.5221.000  
5سازگاری0.0770.2470.3570.1901.000 
6اثربخشی هزینه0.4030.6200.6640.1830.4641.000
جدول (9) ماتریس همبستگی مولفه‌های پژوهش

     روش فورنل و لارکر براي بررسي روايي واگرا ماتريسي را پيشنهاد مي‌دهند که اين ماتريس مشابه ماتريس فوق است با اين تفاوت که قطر اصلي اين ماتريس حاوي جذر مقادير AVE مربوط به هر يک از 6 عامل مي‌باشد. در جدول فوق مقادير قطر اصلي با عدد 1 نشان داده شده اند. بنابراين ماتريس فورنل و لارکر براي بررسي روايي واگرا در زير ترسيم شده است:

 متغیرهای پژوهشاستفاده از شبکه اجتماعی(Usage)اعتماد (Trust)تعامل (Int)عملکرد سازمان (Imp Info)سازگاری (Comp)اثربخشی هزینه (CE)
1استفاده از شبکه اجتماعی0.725     
2اعتماد0.3960.797    
3تعامل0.5490.5900.803   
4عملکرد سازمان0.2430.3550.5220.762  
5سازگاری0.0770.2470.3570.1900.888 
6اثربخشی هزینه0.4030.6200.6640.1830.4640.845
جدول (10) بررسی روایی واگرای مولفه‌های پژوهش – روش ب

     همان گونه که در جدول فوق مشخص شده است،‌ در جاهايي که با رنگ تیره مشخص شده است مقدار جذر AVE هر عامل از مقدار همبستگي دو عامل بيشتر است.

آزمون مدل ساختاری

     بعد از بررسي برازش مدل‌هاي اندازه‌گيري نوبت به برازش مدل ساختاری پژوهش مي‌رسد. بخش مدل ساختاری بر خلاف مدل‌هاي اندازه‌گيري، به سوالات (متغيرهاي آشکار) کاري ندارد و تنها عامل‌هاي پنهان همراه با روابط ميان آن‌ها بررسي مي‌گردد.

مدل ضرايب استاندارد – مدل ساختاری:

مدل ضرایب استاندارد
شکل (2) مدل ضرایب استاندارد-مدل ساختاری

ضرايب معني‌داري t (مقادير t-values):
براي بررسي برازش مدل عاملی تاییدی پژوهش از چندين معيار استفاده مي‌شود که اولين و اساسي‌ترين معيار،‌ ضرايب معني‌داري t يا همان مقادير t-values مي‌باشد. ابتدايي‌ترين معيار براي سنجش رابطه‌ي بين عامل‌ها در مدل، اعداد معني‌داري t است. در صورتي که مقدار اين اعداد از 1/96 بيشتر شود، نشان از صحت رابطه‌ي بين عامل‌ها و در نتيجه تاييد فرضيه‌ها پژوهش در سطح اطمينان 0/95 است. البته بايد توجه داشت که اعداد فقط صحت رابطه را نشان مي‌دهند و شدت رابطه بين عامل‌ها را نمي‌توان با آن سنجيد.
مدل ضرايب معنی‌داری – مدل ساختاری:

مدل ضرایب معنی داری
مدل ضرایب معنی داری- مدل ساختاری
 بررسي رابطه ها درون مدل ساختاري تحقيقضرایب استانداردخطای استانداردT-Value
1اثربخشی هزینه -> استفاده از شبکه‌های اجتماعی0.2080.0802.614
2سازگاری -> استفاده از شبکه‌های اجتماعی0.4910.0617.991
3تعامل -> استفاده از شبکه‌های اجتماعی-0.1080.0651.643
4اعتماد -> استفاده از شبکه‌های اجتماعی0.3470.0615.681
5استفاده از شبکه‌های اجتماعی -> عملکرد سازمان0.6640.05113.090
جدول (11) بررسی روابط درون مدل ساختاری

     با توجه به جدول فوق که براي همه‌ي رابطه‌ها نشان داده شده است بين تمامی عامل‌هاي مدل رابطه معني‌داري برقرار است زيرا مقدار تي وليو براي اين رابطه‌ها بيشتر از 1/96 مي‌باشد. فقط رابطه بین متغیرهای استفاده از شبکه‌های اجتماعی و تعامل معنادار نشده است چون تي وليو برای این رابطه کمتر از 1/96 مي‌باشد.

معيار R Squares يا R2:

  با توجه به جدول (12) مقدار R2 براي همه عامل‌هاي وابسته مدل در حد متوسط و قوي قرار دارد و با توجه به مقدار ملاک، مناسب بودن برازش مدل ساختاری، تاييد مي‌شود.

 متغیرهای پژوهشR Square
1استفاده از شبکه‌های اجتماعی0.530
2عملکرد سازمان0.441
جدول (12) مقادیر R Square برای متغیرهای پژوهش
معيار Q2 ( Stone- Geisser Criterion):

مقدار Q2 بايد در مورد تمامي عامل‌هاي وابسته مدل محاسبه شود. در صورتي که مقدار Q2  در مورد يک عامل وابسته صفر و يا کمتر از صفر شود، نشان از آن دارد که روابط بين عامل‌هاي ديگر مدل و آن عامل وابسته به خوبي تبيين نشده است و در نتيجه مدل احتياج به اصلاح دارد. اين معيار قدرت پيش‌بيني مدل را مشخص مي‌سازد و در صورتي که مقدار Q2 در مورد يکي از عامل‌هاي درون زا سه مقدار 0/02، 0/15 و 0/32 را کسب نمايد، به ترتيب نشان از قدرت پيش‌بيني ضعيف،‌ متوسط و قوي عامل يا عامل‌هاي برون زاي مربوط به آن دارد.     همان طور که در جدول (13) مشاهده مي‌شود اين معيار براي همه عوامل درون زا قوي مي‌باشد که اين نشان مي‌دهد که عامل‌هاي برون زا (مستقل) در پيش‌بيني عامل‌هاي وابسته مناسب هستند و برازش مناسب مدل ساختاری را بار ديگر تاييد مي‌سازد.

 متغیرهای پژوهشSSOSSE1-SSE/SSO
1استفاده از شبکه‌های اجتماعی1261986.4390.218
2عملکرد سازمان12611071.2320.150
جدول (13) مقادیر Q2 برای متغیرهای پژوهش

آزمون مدل کلی

     مدل کلي شامل هر دو بخش مدل اندازه‌گيري و مدل ساختاری مي‌شود و با تاييد برازش آن، بررسي برازش در يک مدل کامل مي‌شود.

معيار GOF ( Goodness Of Fit):

     معيار GOF مربوط به بخش کلي مدل‌هاي ساختاری است.

     با توجه به سه مقدار 0/01، 0/25 و 0/36 که به عنوان مقادير ضعيف،‌ متوسط و قوي براي GOF معرفي شده است و حصول مقدار 0.539 براي GOF، نشان از برازش مناسب مدل دارد.

 متغیرهای پژوهشR SquareCommunality
1استفاده از شبکه اجتماعی0.5300.426
2اعتماد0.635
3تعامل0.645
4عملکرد سازمان0.4410.381
5سازگاری0.788
6اثربخشی هزینه0.715
7میانگین0.4850.598
جدول (14) بررسی معیار GOF

GOF = √(0.485*0.598) =0.539
در اینجا باید تمام فرضیات به تفکیک بررسی شوند اما به‌دلیل اینکه تعداد فرضیات این پژوهش زیاد است خلاصه از فرضیات در جدول زیر آمده است.

فرضیهمتغير وابستهمتغیر میانجیمتغير مستقلضريب مسير استاندارد شدهT-VALUEنتيجه
فرضیه اولاستفاده از شبکه‌های اجتماعیسازگاری0.4917.991تایید
فرضیه دوماستفاده از شبکه‌های اجتماعیاثربخشی هزینه0.2082.614تایید
فرضیه سوماستفاده از شبکه‌های اجتماعیاعتماد0.3475.681تایید
فرضیه چهارماستفاده از شبکه‌های اجتماعیتعامل0.108-1.643عدم تایید
فرضیه پنجمعملکرد سازماناستفاده از شبکه‌های اجتماعیسازگاری0.3266.832تایید
فرضیه ششمعملکرد سازماناستفاده از شبکه‌های اجتماعیاثربخشی هزینه0.1382.542تایید
فرضیه هفتمعملکرد سازماناستفاده از شبکه‌های اجتماعیاعتماد0.2305.200تایید
فرضیه هشتمعملکرد سازماناستفاده از شبکه‌های اجتماعیتعامل0.072-1.643عدم تایید
فرضیه نهمعملکرد سازماناستفاده از شبکه‌های اجتماعی0.66413.090تایید
جدول (15) خلاصه بررسی فرضیات تحقیق

فصل پنجم پایان‌نامه مدیریت

فصل پنجم پایان‌نامه، مربوط به بحث و نتیجه‌گیری پژوهش است. مقدمه فصل پنجم معمولا خلاصه‌ای از تمام فصل‌های قبل است و مختصری از آنچه در ادامه بیان می‌شود. فصل پنجم در رشته مدیریت، عمدتا بر اساس فصل چهارم تنظیم می‌شود. در این فصل پس از مقدمه، بحث و نتیجه‌گیری فرضیات و سوالات پژوهش به تفکیک بیان می‌شود و به چرایی آن‌ها نیز پرداخته می‌شود. سپس جمع‌بندی نهایی و پیشنهادات مبتنی بر یافته‌های پژوهش بیان می‌شود. همچنین پیشنهاداتی که پژوهشگران علاقه‌مند به حوزه این پژوهش می‌توانند انجام دهند ذکر می‌شود. در نهایت با ذکر محدودیت‌های پژوهش، فصول پایان‌نامه رشته مدیریت به اتمام می‌رسد.

این نمونه فصل چهارم پایان نامه در مدیریت است که به شما کمک می کند تا به بهترین شکل ممکن بتوانید فصول پایان نامه خود را انجام دهید اما اگر هنوز برای آن مشکل دارید در کمترین زمان ممکن و با بهترین کیفیت کار خود را به تیم امار پیش رو بسپارید و برای ثبت سفارش اینجا کلیک کنید. همچنین اگر علاقه مند به مباحث آماری هستید جدید ترین مطالبی که در سایت بارگذاری می شود در اینستاگرام آمار پیشرو نیز اطلاع رسانی خواهد شد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

اشتراک گذاری در توییتر
اشتراک گذاری در تلگرام
اشتراک گذاری در واتساپ
اشتراک گذاری با ایمیل

بیشتر بخوانید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید

ثبت سفارش

جهت سفارش کافیست تا فرم زیر را پر کنید. کارشناسان آمار پیشرو در اسرع وقت با شما تماس می گیرند

مشاوره رایگان

جهت دریافت مشاوره رایگان تنها کافیست نام و تلفن خود را وارد کنید تا کارشناسان آمار پیشرو در اسرع وقت با شما تماس بگیرند

کار خودتان را راحت کنید

همین الان می توانید با کارشناسان ما به صورت کاملا رایگان مشاوره کنید و یا سفارش خود را ثبت و ادامه کار را به تیم توانمند آمار پیشرو بسپارید و از این همکاری لذت ببرید