بازار سنجی
خدمات بازار سنجی آمار پیشرو
بازار سنجی چیست؟
امروزه درصد بالایی از کسب و کارهای کوچک و استارت آپ ها به دلایل مختلف دچار شکست شده و یا برای ادامه حیات خود مجبور به بازنگری اساسی در استراتژی ها و برنامه ها و یا حتی ایجاد تغییرات اساسی در محصولات و یا خدمات می شوند. یکی از مهمترین دلایل شکست پروژه ها و کسب و کارها را میتوان عدم شناخت صحیح یا کافی از بازار هدف محصول یا خدمت تولیدی شرکت دانست که خروجی آن تولید محصول یا خدمت غیر منطبق با نیاز بازار و مشتریان و یا بکارگیری استراتژی های اشتباه معرفی و ورود به بازار و درنتیجه شکست محصول یا خدمت شرکت دانست.
شرکت های بزرگ و موفق نیز عمدتا برای تولید محصولات جدید و توسعه خدمات خود پیش از هر اقدامی در قالب تحقیق و توسعه، بازار مرتبط با آن محصول را از منظرهای مختلف مورد بررسی و آنالیز قرار می دهند.
کار خودتان را راحت کنید
همین الان می توانید با کارشناسان ما به صورت کاملا رایگان مشاوره کنید و یا سفارش خود را ثبت و ادامه کار را به تیم توانمند آمار پیشرو بسپارید و از این همکاری لذت ببرید
کار خودتان را راحت کنید
همین الان می توانید با کارشناسان ما به صورت کاملا رایگان مشاوره کنید و یا سفارش خود را ثبت و ادامه کار را به تیم توانمند آمار پیشرو بسپارید و از این همکاری لذت ببریدهمین الان می توانید با کارشناسان ما به صورت کاملا رایگان مشاوره کنید و یا سفارش خود را ثبت و ادامه کار را به تیم توانمند آمار پیشرو بسپارید و از این همکاری لذت ببرید
بازارسنجی سرفصلی از تحقیقات بازار بوده که نقش مهمی در تدوین برنامه بازاریابی (market plan) شرکتها و توسعه محصولات و خدمات آنها دارد و اگر بنا باشد به اختصار برخی از فواید آن را برای شرکت ها عنوان کنیم خواهیم داشت:
- ایجاد شناخت کافی نسبت به محصولات مشابه و نقاط ضعف و قوت آنها
- ایجاد شناخت کافی نسبت به سلایق، نیازها و توقعات مشتریان از محصول یا خدمت مورد نظر
- مشخص شدن ابعاد بازار (حجم بازار)
- تعین روند بازار و میزان رشد بازار
- ایجاد شناخت نسبت به ذی نفعان و رقبا و فرصت ها و تهدیدهای محیطی
- تعیین ساختارهای هزینه ای مرتبط با صنعت
- ایجاد شناخت نسبت به کانال های توزیع موجود و مورد نیاز
- معرفی استراتژی های کاربردی جهت معرفی محصول، ورود به بازار، قیمت گذاری، رقابت و …
- معرفی عوامل مهم موفقیت در بازار
- داشتن تخمین نزدیک به واقع نسبت به میزان تقاضا و استقبال مشتریان از محصول
برای بازارسنجی و زیرمجموعه های آن تعاریف متعددی وجود دارد و بسته به نوع شرکت، محصول یا خدمت ارائه شده توسط شرکت، بازار هدف و اهداف شرکت از بازارسنجی میتوان مدلها و سرفصلهای متفاوتی را برای آن تعریف نمود. در ادامه گامهای اصلی یکی از کاربردی ترین مدلهای بازارسنجی را معرفی خواهیم کرد.
سه گام اصلی طراحی بازار سنجی
در طراحی بازارسنجی قبل از هرچیز باید ابتدا سه گام اصلی را طی نمود.
تفاوت تحلیل آماری در پایاننامه کارشناسی ارشد و دکتری چیست؟
- در پایاننامه کارشناسی ارشد روش تحلیل آماری شما میتواند براساس مطالعات قبلی باشد اما در پایاننامه دکتری روش تحلیل آماری شما باید کاملا جدید باشد.
- فرضیات در پایاننامه دکتری قویتر از پایاننامه کارشناسی ارشد است. بنابراین تحلیل آماری عالمانهتر، قویتر و دارای نوآوری بیشتری است.
- در پایاننامه دکتری باید از تحلیل آماری خود نظریهای جدید ارائه دهید اما در پایاننامه کارشناسی ارشد به این موضوع نیازی نیست.
- بخش تحلیل آماری در مقطع دکتری باید مفصل و کامل تنظیم شود اما در مقطع کارشناسی ارشد توضیحات مختصری از آزمونها و نتایج آنها کافیست.
اول: بخش بندی بازار:
در عصر جدید دیگر نمیتوان خوشبینانه تمام مشتریان موجود در بازار را مخاطب محصول و خدمت تولیدی خود دانست، ضائقه و نیاز مشتریان بسیار تغییر کرده و دیگر با یک بازار ساده و یکدست مواجه نیستیم. بنابراین باید قبل از هرچیز بر اساس فاکتورهایی مثل جنسیت، سن، فرهنگ، موقعیت مکانی، شغل و … مشتریان و بازار را طبقه بندی کنیم.
دوم: هدف گذاری:
باید بدانیم که مخاطب اصلی کالا یا خدمت تولیدی ما چه طبقه و گروهی از بازار میتواند باشد و سپس بسته به عوامل داخلی و خارجی تاثیر گذار بر عملکرد، بر روی بخشی از بازار هدف خود متمرکز شویم.
سوم: جایگاه یابی:
در گذشته تعریف جایگاه یابی برای محصول، مشخص کردن مکان مناسب برای عرضه محصول بوده است ولی در حال حاضر تعریف فعلی جایگاه یابی یعنی ایجاد ذهنیت مثبت در ذهن مشتری نسبت به محصول که با واژه برندینگ بیان میشود.
مراحل طراحی فرآیند بازارسنجی
اکنون برای طراحی یک فرآیند بازارسنجی میتوان مراحل زیر را طی نمود:
1.مشخص کردن اهداف و اطلاعات مورد نیاز در بازارسنجی:
قبل از شروع هر تحقیق باید دانست این تحقیق دقیقا برای چه منظوری صورت میگیرد و بناست چه اطلاعاتی را در اختیار ما قرار دهد. لذا باید نقاط ابهام بازار شامل حجم بازار، روند بازار، نرخ رشد بازار، ساختار هزینه ای در بازار، کانال های توزیع و عوامل موفقیت محصول بررسی و درصورت نیاز و نبود شناخت کافی نسبت به هرکدام، موارد مورد نیاز را به عنوان اهداف و اطلاعات مورد نیاز بازارسنجی تعیین کرد.
2.تعیین جامعه هدف تحقیق:
با داشتن طبقه بندی مناسب از بازار و تعیین گروهها و دسته های اصلی مخاطب محصول، میتوان بخشی از این طبقه بندی را با استفاده از روش های علمی به عنوان جامعه آماری تحقیق مشخص نمود.
3.تعیین شیوه و ابزار تحقیق:
برای انجام تحقیقات باید به منابع مختلف در دسترس و یا خارج از دسترس مراجعه نمود. بدین منظور بسته به حجم و تنوع اطلاعات مورد نظر باید از روش ها و ابزارهای متنوعی برای تحقیق استفاده نمود که این موارد با توجه به موارد مشخص شده در قسمت های قبل تعیین میگردد.
4.برنامه ریزی برای تحقیق:
این بخش شامل تعیین زمان و بودجه و منابع مورد نیاز تحقیق است که با مشخص شدن آن ابعاد اجرایی تحقیق کاملا مشخص می شود.
5.اجرا و جمع آوری اطلاعات:
: پس از جمعبندی موارد عنوان شده در قسمت های قبلی نوبت به پیاده سازی و اجرا می رسد. در این بخش محققین و پرسشگران با کمیت و کیفیت مشخص شده در قسمت برنامه ریزی اقدام به جمع آوری داده های مشخص شده می نمایند.
6.نظارت و کنترل و ارائه بازخور و تصحیح و تکمیل فرآیند تحقیق:
کاملا ضروریست که در هنگام انجام تحقیق بازخورهای لازم از محققین و پرسشگران و همچنین کیفیت داده های جمع آوری شده گرفته شود تا درصورت مشاهده مغایرت با اهداف تعیین شده در قبل و یا مشاهده متغیرها و یا پارامترهای تاثیر گذار پیشبینی نشده بتوان درصورت نیاز دستورالعمل تحقیق را اصلاح یا تکمیل نمود.
7.تجزیه و تحلیل داده ها و استخراج اطلاعات کاربردی:
پس از اتمام فرآیند جمع آوری داده، موارد به کارشناسان مربوطه تحویل می گردد تا با استفاده از روشهای علمی و آماری، اطلاعات مورد نیاز را استخراج نمایند.
8.نتیجه گیری نهایی:
درنهایت با توجه به اطلاعات بدست آمده میتوان نتیجه گیری لازم را نسبت به تعیین ویژگی ها و ارائه تخمین های دقیق (میزان دقت این تخمین ها در هدف گذاری و بسته به بودجه تحقیق تعیین میشود) نسبت به بازار انجام داد.
پس از اتمام فرایند بازارسنجی و مشخص شدن نتایج و تخمین ها، نوبت به تدوین استراتژی های کارکردی بازاریابی می رسد که متناسب با آن ویژگی های اصلی محصول یا خدمت، قیمت گذاری، کانال های توزیع و شیوه های معرفی محصول تعیین میشود. هرچقدر اطلاعات بدست آمده از دقت و صحت بیشتری برخوردار باشد، سازمان و شرکت میتواند تصمیماتی صحیح و موثرتر داشته و در نتیجه احتمال موفقیت محصول یا خدمت جدید در بازار پیش رو افزایش یابد. لذا با توجه به پیچیدگی بازارهای جدید و فرآیندهای تحقیقات، توصیه می شود برای تصمیم گیری های مهم مدیریتی از تحقیقات بازار و متخصصین مسلط به فرآیندها و جزئیات بازارسنجی استفاده شود.
فرآیند سفارش بازارسنجی با آمار پیشرو
مرحله 1: هدف گذاری و ارائه برنامه مناسب است که به طور متوسط 1هفته تا 1ماه برای تنظیم پروپوزال و ارائه برنامه مناسب زمان میبرد. برای این کار تیم کارشناسی آمار پیشرو حدود 10 میلیون ریال تا 100 میلیون ریال از کارفرما دریافت میکند.
مرحله 2: بررسی نحوه بهدست آوردن اطلاعات و تنظیم ابزار گردآوری آن است که در این مرحله سوالات مصاحبه و یا پرسشنامه تنظیم میگردد و نحوه جمعآوری آن نیز با توجه به جامعه آماری و اهداف طرح مشخص میشود. این مرحله به طور متوسط 7 تا 10 روز زمان میبرد.
مرحله 3: جمعآوری اطلاعات و کنترل و ارزیابی حین کار است که این مرحله با توجه به حجم کار و نوع نمونه میتواند از 1ماه تا 1سال متغیر باشد و هزینه آن نیز بسته به نوع کار متغیر است و حداقل هزینه آن 30 میلیون ریال میباشد.
مرحله 4: انجام آنالیز متناسب و تحلیل خروجی میباشد که با نرمافزارهای مختلف انجام میشود، و متوسط زمان آن بین 7روز تا 3 ماه، بسته به تعداد متغیرها، حجم دادهها، تعداد سوالات و نوع آزمونها، متغیر است. هزینه این مرحله بین 100 میلیون ریال تا 700 میلیون ریال میباشد.
مرحله 5: جمعبندی، ارائه گزارش و پیشنهادات کاربردی است که پس از انجام آنالیز دادهها، تهیه گزارش نهایی حدود 2 هفته تا 1 ماه زمان میبرد.
هزینه پروژه های بازارسنجی آمار پیشرو
با توجه به اینکه شرکت آمارپیشرو دارای تیم متخصص در حوزه بازارسنجی میباشد، شما میتوانید پروژههای خود را از مرحله تنظیم مارکت پلن، بیزنس پلن تا انجام تحقیقات بازار با تیم حرفهای پرسشگری و تیم متخصص تحلیلگر به همراه خبرگان در حوزه مدیریت به ما بسپارید. هزینه های انجام آن به تفکیک در ادامه آمده است.
مرحله | عنوان | هزينه واحد (نفر/ساعت) (تومان) |
1 | بررسي ادبيات موضوع و انجام تحقيقات اولیه | 70000 |
2 | طراحی پرسشنامه با استفاده از نظرات خبرگان | 140000 |
3 | انجام نظرسنجی و مصاحبه | 10000 |
4 | پايش دادههاي دريافتي و تشكيل بانك اطلاعاتي مورد نياز | 100000 |
5 | آناليزهاي مورد نياز و استخراج نتايج | 100000 |
6 | بررسي يافتههاي حاصله و انجام اديتهاي موضوعي مورد نياز | 70000 |
7 | انجام تحليلهاي اوليه و استفاده از نظرات خبرگان | 60000 |
8 | آناليزهاي نهايي و جمعبندي نتايج و يافتههاي حاصله | 80000 |
9 | تدوين تحليلهاي مورد نياز بههمراه رسم جداول و نمودارها و قالببندي اوليه گزارش | 70000 |
10 | تهيه و تدوين گزارش نهايي | 60000 |
11 | اعمال اصلاحات و تغييرات احتمالي مورد نياز و نهايي نمودن گزارش | 60000 |
کار خودتان را راحت کنید
همین الان می توانید با کارشناسان ما به صورت کاملا رایگان مشاوره کنید و یا سفارش خود را ثبت و ادامه کار را به تیم توانمند آمار پیشرو بسپارید و از این همکاری لذت ببرید
کار خودتان را راحت کنید
همین الان می توانید با کارشناسان ما به صورت کاملا رایگان مشاوره کنید و یا سفارش خود را ثبت و ادامه کار را به تیم توانمند آمار پیشرو بسپارید و از این همکاری لذت ببریدهمین الان می توانید با کارشناسان ما به صورت کاملا رایگان مشاوره کنید و یا سفارش خود را ثبت و ادامه کار را به تیم توانمند آمار پیشرو بسپارید و از این همکاری لذت ببرید